Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) öğretim üyeliğine devam eden kıdemli yardımcı doçentlerin dizüstü bilgisayarları yenilenerek, 21 Mart 2014 tarihinde düzenlenen etkinlikle kendilerine teslim edildi.

Etkinlikte konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, göreve yeni başlayan ve hâlihazırda çalışan öğretim üyelerine akademik çalışmalarında destek olmak amacıyla dizüstü bilgisayar hediye ettiklerini söyledi. Solak, en son yapılan törende kıdemli profesör ve doçent düzeyindeki öğretim üyelerine, bugün ise kıdemli yardımcı doçentlere dizüstü bilgisayarlarını dağıttıklarını belirterek “Amacımız bir taraftan kampüslerimizin fiziki imkânlarını en üst düzeye çıkarmak, diğer taraftan derslikleri, laboratuvarları, sağlık hizmeti sunulan kapalı ve açık alanları çağdaş ve güncel düzeye getirmektir. Diğer taraftan da hiç değilse öğretim üyelerimize bir nebze katkıda bulunmak üzere bilgisayar ve oturma gruplarını ihtiyaçlar çerçevesinde yeniliyoruz. Bugün son grup olarak 80 öğretim üyemize elite book model dizüstü bilgisayar dağıtıyoruz” dedi.

Solak, AKÜ öğretim üyelerinin odalarının tefrişatının da yenilendiğini belirterek, kısa bir süre sonra yardımcı doçent, doçent ve profesörlerin odalarında bulunan oturma gruplarının yenileneceği müjdesini de verdi. Solak, “Tüm yardımcı doçent, doçent ve profesörlerimizin odalarının tefrişatını elden geçireceğiz. Şu an dekanlarımızın karar vermesini bekliyoruz. Mevcut oturma grupları da elden geçirilerek yeniden değerlendirilecek ki, asla israf olmayacak” ifadelerini kullandı. Solak, AKÜ Merkez Kütüphanesi’nin hizmet vermeye başladığını da belirterek şöyle konuştu:

“Yeni kütüphanemiz şu an 11 bin metrekare kapalı alanda 120 bin kitapla tüm öğrenci ve öğretim üyelerimize hizmet vermeye başladı. Hâlihazırda öğretim üyelerimizin kullanabileceği içerisinde bilgisayarı, yazıcısı olan odalarımız ve aynı zamanda multimedya salonlarımız da hizmet vermekte. Bir süre sonra da kütüphanemizin önünde bir yaşam alanı oluşturacağız. Burada 12 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğinde bir saat kulesi ve etrafında hilal şeklinde havuz ve oturma grupları bulunacak.”

Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen etkinliğe AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın yanı sıra üniversite idarecileri de katıldı. Etkinlik, toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

21mart1406 21mart1407 21mart1408
 21mart1409  21mart1410
21 Mart 2014, Cuma 113 kez görüntülendi