ANS Kampüsü haricindeki kablosuz bağlantılar ile diğer yerleşkelerimizdeki kablolu ve kablosuz tüm bilgisayarlardan internete yapılan girişler şifre ile olmaktadır.

İNTERNETE BAĞLANMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZ:
  •  
Internete kablosuz cihazlar üzerinden bağlantı sağlayan öğrencilerimizin kullanıcı adı ve şifresi olması gerekmektedir.
  •  
Öğrenciler kullanıcı adı olarak “öğrenci numarası”,  şifre olarak TC Kimlik numaralarının ilk 5 rakamını kullanacaklardır.
  •  
Şifresini unutan, giriş yapamayan veya şifre değişikliği yapmak isteyen öğrenciler “Şifremi Unuttum” bağlantısını kullanacaklardır.
Şifre girdikten sonra Internete yapılan tüm bağlantılardan o şifrenin sahibi sorumludur. Bilgisayar size ait değilse “Logout” ile internet bağlantınızı kopararak bir sonraki kişinin sizin giriş bilgileriniz ile bağlantı kurmasını engelleyebilirsiniz.
“Logout” pop-up penceresinin aktif hale gelmesi için yapılması gerekenler:
Firefox internet tarayıcısında açılır pencerelerin ayarlaması Araçlar –> Seçenekler –> İçerik –> Açılır Pencere Engelle–>Ayrıcalıklar kullanıalrak “site adresi” kutusuna 172.16.207.254 ip adresi yazılmalıdır.
Internet Explorer için: Araçlar –> Internet Seçenekleri –> Açılır Pencere Engelleyicisi bölümüne 172.16.207.254 ip adresi yazılmalıdır.
Internete kablosuz ağdan bağlandığınız halde kullanıcı adı ve şifre sorulmuyorsa Bilgi İşlem Daire Başkanlığına haber veriniz!!!

 

14 Nisan 2014, Pazartesi 9803 kez görüntülendi