Kampüs Alanlarında İnternet Bağlantısı

ANS Kampüsü haricindeki kablosuz bağlantılar ile diğer yerleşkelerimizdeki kablolu ve kablosuz tüm bilgisayarlardan internete yapılan girişler şifre ile olmaktadır.

İNTERNETE BAĞLANMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZ:
  •
Internete kablosuz cihazlar üzerinden bağlantı sağlayan öğrencilerimizin kullanıcı adı ve şifresi olması gerekmektedir.
  •
Öğrenciler kullanıcı adı olarak “öğrenci numarası”,  şifre olarak TC Kimlik numaralarının ilk 5 rakamını kullanacaklardır.
  •
Şifresini unutan, giriş yapamayan veya şifre değişikliği yapmak isteyen öğrenciler “Şifremi Unuttum” bağlantısını kullanacaklardır.
Şifre girdikten sonra Internete yapılan tüm bağlantılardan o şifrenin sahibi sorumludur. Bilgisayar size ait değilse “Logout” ile internet bağlantınızı kopararak bir sonraki kişinin sizin giriş bilgileriniz ile bağlantı kurmasını engelleyebilirsiniz.
“Logout” pop-up penceresinin aktif hale gelmesi için yapılması gerekenler:
Firefox internet tarayıcısında açılır pencerelerin ayarlaması Araçlar –> Seçenekler –> İçerik –> Açılır Pencere Engelle–>Ayrıcalıklar kullanıalrak “site adresi” kutusuna 172.16.207.254 ip adresi yazılmalıdır.
Internet Explorer için: Araçlar –> Internet Seçenekleri –> Açılır Pencere Engelleyicisi bölümüne 172.16.207.254 ip adresi yazılmalıdır.
Internete kablosuz ağdan bağlandığınız halde kullanıcı adı ve şifre sorulmuyorsa Bilgi İşlem Daire Başkanlığına haber veriniz!!!

ÖĞRENCİ HIZLI ERİŞİM