phising


Üniversitemiz mail adreslerine üstte görüldüğü gibi e-postalar gelmektedir. Bu tür e-postalar spam olup, kişilerin şifre bilgilerini çalmaya yönelik phishing (oltalama) saldırılarıdır.

Phishing, genelde bir kişinin şifresini veya kredi kartı bilgilerini öğrenmek amacıyla yapılan kötü amaçlı saldırılardır. Bir banka veya resmi bir kurumdan geliyormuş gibi hazırlanan e-posta yardımıyla bilgisayar kullanıcıları sahte sitelere yönlendirilir. Phishing saldırıları için bankalar, sosyal paylaşım siteleri, e-posta servisleri, online oyunlar vb. sahte web sayfaları hazırlanmaktır. Burada bilgisayar kullanıcısından kimlik bilgileri, kart numarası, şifresi vb. istenir. E-posta mesajındaki ve sahte sitedeki talepleri dikkate alan kullanıcıların bilgileri çalınır.

Bu tür e-postalara itibar edilmemesi, üstte göründüğü gibi "E-Posta Hesabını Update için Tıklayın" linkine kesinlikle tıklanmaması, üstteki resimde "Kimden" kısmında göründüğü gibi farklı bir domainden (psebiblioteca@elpinet.it) gelen bu tür içerikli e-postaların hemen silinmesi gerekmektedir. Bu tür e-posta  ve saldırılardan korunmanın en etkili yolu, bu konuda bilinçli ve bilgili olmaktır.

Phishing hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

19 Kasım 2015, Perşembe 549 kez görüntülendi