Apache OpenOffice, Apache Yazılım Vakfı önderliğinde özgür yazılım topluluklarınca geliştirilen, özgür ve ücretsiz bir ofis yazılımları ailesidir. Kelime İşlemci, Hesap Tablosu, Sunum, Çizim, Formül ve Veritabanı bileşenlerini içerir.

Özgür Apache Lisansı ile lisanslanmış olup herkes tarafından (ticari, devlet kurumları, belediyeler ve eğitim kurumları vb.) kullanılabilir, istenildiği kadar sayıda bilgisayara tamamen ücretsiz olarak kurulabilir. Microsoft Windows, Linux ve Mac OS X işletim sistemlerini destekler.

OpenOffice İçinde Neler Vardır?

 Base (Veri tabanı yönetim programı): Kullanıcıların kolaylıkla veri tabanları oluşturabilmeleri, düzenleme işlemleri gerçekleştirmeleri için kullanılan OpenOffice yazılımıdır. Görsel için tıklayınız.

 Calc (Hesap ve tablo işlem programı): Tablo oluşturma ve hesaplama yazılımıdır. Görsel için tıklayınız.

 Draw (Çizim programı): Çizimler yapmanıza, logolar meydana getirmenize yardımcı olan bir yazılımdır. Görsel için tıklayınız.

 Impress (Sunum programı): Gelişmiş bir sunum hazırlama aracıdır. OpenOffice Impress’i kullanarak tüm bilgisayarlarda sorunsuz çalıştırabileceğiniz sunum hazırlama yazılımıdır. Görsel için tıklayınız.

 Math (Matematiksel işlem programı): OpenOffice Math üzerinden matematik işlemleri gerçekleştirebilir ve formülleri uygulayabilirsiniz. Görsel için tıklayınız.

 Writer (Kelime işlem programı): OpenOffice’in kelime işlemcisi olan ve en çok kullanılan yazılımıdır. Zemberek isimli Tubitak tarafından hazırlanmış Türkçe denetim eklentisini kullanarak OpenOffice Writer’da istediğiniz dokümanları meydana getirebilirsiniz. Görsel için tıklayınız.

Yukarıda belirtilen altı uygulamanın kısa tanıtım videosu

Teknik Destek
Dahili : 10242
E-Posta : aliersin@aku.edu.tr

06 Şubat 2017, Pazartesi 18925 kez görüntülendi