Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi 24.07.2020 tarihinde ”bilgi sistemlerinde karşılaşılan güvenlik risklerinin azaltılması, etkisiz kılınması ve özellikle gizliliği, bütünlüğü veya erişilebilirliği bozulduğunda milli güvenliği tehdit edebilecek veya kamu düzeninin bozulmasına yol açabilecek kritik türdeki verilerin güvenliğinin sağlanması amacıyla, kamu kurumları ve kritik altyapı hizmeti veren işletmelerce uyulması gereken Bilgi ve İletişim Güvenliği tedbirlerini içeren” Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi’ni yayımlamıştır.

Rehber ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.

Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular

 


— Toplantılara Katılanlar —

Ramazan Sami ÇINAR

Daire Başkanı

Selim Çelik

Şube Müdürü

Ayşegül S. GÜLBAĞÇA

Mühendis

Süheyla Korkmaz

Mühendis

Mustafa DEMİR

Mühendis

Okan DİLKİ

Mühendis

Rahmi Dönerkaya

Tekniker

Reyhan A. MARABITOĞLU

Teknisyen

Hüsamettin ERTÜRK

Ağ ve Sistem Personeli


— Bilgi İşlem Daire Başkanlığı olarak rehber ile ilgili yaptığımız toplantılar ve uyum çalışmaları —

 

26 Mayıs 2022 Toplantıda alınan kararlar:

Daha önceden ilgili uzman personele gönderilen EK-C.2 formunda ortak karara varıldı. Mevcut durum ve boşluk analizine yönelik tedbir maddeleri konuşulup nasıl doldurulacağı hakkında ilgili uzman personel bilgilendirildi.

Toplantı Gündemi : EK-C.2 ve Mevcut Durum ve Boşluk Analizi

15 Nisan 2022 Toplantıda alınan kararlar:

Yapılan anket çalışmaları incelenip farklı cevaplarda ortak bir karara varıldı. Buna göre anketin güncellenmesi kararlaştırıldı. Anket çalışmaları tamamlandıktan sonra yapacağımız çalışmanın  kritiklik seviyelerinin belirlenmesi şeklinde devam edeceği karara bağlandı.

1 Nisan 2022 Toplantıda alınan kararlar:

Delfi metodu ile anket çalışmaları ilgili kişiler tarafından yapıldı. Anket çalışmalarında ortak karara varılamayan bölümler için yeni bir toplantı yapılması kararlaştırıldı.

18 Mart 2022 Toplantıda alınan kararlar:

Bilgi Güvenliği Komisyonu Yönergesi oluşturuldu. Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi’ne uygun olarak varlık grupları belirlendi.

4 Mart 2022 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde belirlenen ekip ile Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi kapsamında toplantı gerçekleştirildi.

Bu toplantıda alınan kararlar:

Bilgi ve İletişim Güvenliği kapsamında nasıl bir yol izleyeceğimiz belirlendi. Rol matris ataması yapıldı. Bir sonraki toplantının günü kararlaştırıldı.

27 Nisan 2022, Çarşamba 502 kez görüntülendi