Üniversitemiz Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) Antivirüs Politikası, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uygulamaları ile Cumhurbaşkanlığı Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi Uyum Süreci kapsamında alınması gereken zorunlu teknik tedbirler gereği kurum bilgisayarlarına lisanslı antivirüs programının kurulması gerekmektedir. Merkezi virüs koruması devrede olmakla birlikte her bilgisayar kişisel olarak antivirüs yazılımı ile koruma altına alınmalıdır. Üniversitemiz tarafından lisanslı olarak kullanabilecek antivirüs yazılımını tüm personelimizin kurması kişisel ve işleri ile ilgili dosyalarının güvenliği için önemlidir.

Antivirüs kurulumundan önce bilgisayar isimlerinin Üniversitemizin verdiği eposta adresinin @aku.edu.tr ‘den önceki kısmı olarak değiştirilmesi, birden fazla cihaz kullanılması durumunda eposta adresinin sonuna 1,2,… vb şekilde numaralandırma yapılması gerekmektedir. (Örn: bid@aku.edu.tr olan eposta adresinin bid olarak girilmesi, diğer cihazlara bid1, bid2 şeklinde verilmesi, laboratuvar bilgisayarlarında ise ilgili fakültenin e-posta adresinin sonuna “-Lab1-1”, “-Lab2-1” olarak (Örn: “bid-Lab1-1”, “bid-Lab2-1”)) Üniversitemizin temin etmiş olduğu lisanslı McAfee Antivirüs yazılımının kurulumu Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız teknik ekibi tarafından yapıldığı gibi, tüm personelimiz kendisi de kurulum yapabilmektedir. Bilgisayar adı değiştirildikten sonra http://bim.aku.edu.tr sayfasında yer alan “Programlar” menüsündeki “Antivirüs” sekmesinden yükleme yapılacak bilgisayarın bulunduğu kampüs ve işletim sistemine uygun antivirüs programı seçilerek yüklemenin tamamlanması ve kurulumun yapılması gerekmektedir.

Sorun yaşanması durumunda Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Teknik Servis (1085-1109) biriminden yardım alabilirsiniz.

22 Haziran 2022, Çarşamba 2957 kez görüntülendi