Üniversitemiz e-posta sunucularında bulunan kullanıcı hesaplarının SPAM olarak gönderilen, Oltalama (Phishing) yöntemi ile hesapların ele geçirilmeye çalışıldığı gözlemlenmektedir.  Örneğin; Sistem Yöneticisi adı altında Üniversitemiz adına gönderilmiş gibi gösterilen içeriğinde “Hesabınız Kapatıldı/Donduruldu” gibi ibareler bulunan veya aşağıdaki ekran görüntüsü benzeri içerik bulunan e-postaların dikkate alınmaması, içeriğindeki linklere tıklanmaması ve silinmesi gerekmektedir. Örnek oltalama (phishing) e-postası için tıklayınız.

Şüpheye düştüğünüz durumlarda  Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na ulaşarak bilgi ve destek alabilirsiniz.

UYARI : Hesaplarınızın ele geçirilmemesi için şifrelerinizi kolay bulunabilecek (Örn: tckimlik numaranız, adsoyad bilgileri, telefon numarası, doğum tarihi) , ardışık karakterlerden (Örn: 123456, abcdef) şekilde oluşturmayınız. Oluşturacağınız şifrelerde BÜYÜK-küçük harf, sayılar ve en az 1 adet noktalama işareti olmasına dikkat ediniz.

16 Eylül 2018, Pazar 512 kez görüntülendi